Ubijeno četvoro otetih Amerikanaca

Izvor: S media, 22.Feb.2011, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijeno četvoro otetih Amerikanaca

Somalski pirati ubili su četvoro Amerikanaca koje su oteli prošle nedelje ispred obala Omana, dok su svojom jahtom plovili ka Crvenom moru i o čijem oslobadjanju se pregovaralo, saopštila je američka vojska.

Čim su čuli pucnjavu, pripadnici američke mornarice su se iskrcali na otetu jahtu i zarobili 13 pirata. U toku akcije, dva pirata su ubijena, a tela još dvojice su kasnije otkrivena. Američka vojska nije navela kako su

oni izgubili život.

>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />To je pri put da su državljani SAD bili žrtve otmičara u vodama Adenskog zaliva i istočne Afrike.

Na jahti Kvest nalazili su se vlasnici Džin i Skot Adams, iz Kalifornije, koji su od decembra 2004. plovili oko sveta, i Filis Mekej i Bob Rigl, iz države Vašington.

Kada je vojska oslobodila jahtu od otmičara, njih četvoro je još bilo u životu, ali nisu mogli da ih spasu i oni su umrli od zadobijenih rana.

Veruje se da somalski pirati trenutno drže 29 otetih brodova i 660 članova njihovih posada.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.