Ubijena novinarka u Severnoj Irskoj

Izvor: RTS, 19.Apr.2019, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijena novinarka u Severnoj Irskoj

Lokalna novinarka Lajra Meki (29) ubijena je u pucnjavi tokom nemira u severnoirskom gradu Londoderiju.
"Karakterišemo ovo kao teroristički akt. Verujemo da su to učinili disidenti iz redova republikanaca", rekao je Mark Hamilton iz policije Severne Irske.

Dodao je da grupa IRA koja je odgovorna za nekoliko napada prethodnih godina, najverovatnije stoji iza ovog čina.
Neredi su izbili u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << irskom području Kregan u četvrtak, nakon policijskih racija u cilju sprečavanja militantnih napada planiranih za vikend.
Lokalna novinarka Leona O'Nil objavila je snimke na kojima su prikazana policijska vozila gađana Molotovljevim koktelima, ciglama, flašama i pirotehničkim sredstvima.
Nakon što je Meki pogođena, policijski službenici su pokušali da je prevezu do bolnice, gde je i umrla, napisala je O'Nilova na Tviteru.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U nemirima u Severnoj Irskoj ubijena novinarka

Izvor: VOA, 19.Apr.2019

Policija u Severnoj Irskoj u petak je saopštila da je disidentska republikanska grupa pod imenom Nova IRA verovatno odgovorna za pucnjavu u kojoj je fatalno stradala novinarka tokom sinoćnih protesta u gradu Londonderiju. Policija Severne Irske saopštila je da je 29 godina stara novinarka i autorka...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.