Izvor: B92, 13.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen vođa talibana u Avganistanu

Kabul -- Jedan od vojnih lidera talibana Mula Dadulah ubijen u sukobima u Avganistanu, saopštili su bezbednosni izvori u toj zemlji.

Potvrđeno je da je komandant talibana ubijen sinoć, u sukobu sa avganistanskim vojnicima u južnoj provinciji Helmand. Mula Dadulah stajao je iza svih napada na koalicione i snage Vlade Avganistana.

Njegovo telo dopremljeno je u Kandahar, glavni grad južnog Avganistana, gde su pojačane mere obezbeđenja zbog straha od osvete Talibana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Dadulah je organizovao većinu napada talibana na jugu zemlje, a veruje se da je bio odgovoran i za niz otmica stranaca i Avgnistanaca.

U poslednjih nekoliko godina bilo je više glasina da je Dadulah ubijen. On je najviši vođa talibana koga su amerilke snage likvidirale u Avganistanu od početka vojnih akcija u toj zemlji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.