Ubijen drugi čovek Islamske države

Izvor: Mondo, 13.Maj.2015, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen drugi čovek Islamske države

Abdul Rahma Mustafa Mohamed, drugi čovek terorističke organizacije "Islamska država", ubijen je u vazdušnim udarima koalicionih snaga pod komandom SAD na severu Iraka, saopštilo je iračko Ministarstva odbrane.

Foto: screenshot/youtube

Abdul Rahman Mustafa Mohamed, poznat po pseudonimu Abu Ala al Afri, ubijen je u džamiji Tal Afar koja je gađana raketom, potvrdio je portparol Ministarstva general Tahsin Ibrahim.

On je dodao da je Al Afri u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << džamiji imao sastanak sa većom grupom ekstremista koji su takođe poginuli u vazdušnom napadu, prenio je Bi-Bi-Si.

Prošle sedmice Stejt departmant je ponudio nagradu od sedam miliona dolara za svaku informaciju koja bi dovela do Al Afrija.

U poslednje vreme pojavilo se niz nepotvrđenih informacija da je Al Afri privremeno preuzeo komandu nad operacijama džihadista "Islamske države".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.