Izvor: B92, 01.Mar.2010, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Stotine mrtvih u Darfuru

Kartum -- U sukobima sudanske vojske i pobunjenika u oblasti Darfur strahuje se da ima na stotine civilnih žrtava, saopštio je danas izvor u Ujedinjenim nacijama.

Portparol sudanske vojske negirao je da se dogodio ikakav sukob u planinskoj regiji Džabel Mara u Darfuru i optužio je pobunjenike za maltretiranje i napade na lokalno stanovništvo, prenela je agencija Rojters."Procena je da ima najmanje 140, a najviše skoro 400 poginulih", rekao je neimenovani predstavnik UN. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Portparol sudanske vojske saopštio je da "nije bilo sukoba između sudanske vojske i pobunjeničkog pokreta Abdela Vaheda".

Abdel Vahed Mohamed el-Nur je lider ogranka pobunjeničke Sudanske oslobodilačke vojske (SLA).

Sudanski predsednik Omar Hasan el-Bašir proglasio je prošle srede završenim rat u Darfuru, kada je saopštio i da je oslobođeno 57 pobunjenika posle postizanja inicijalnog dogovora sa Pokretom za jednakost i pravdu (JEM), najmoćnijim pobunjeničkim pokretom u Darfuru.

Baširova vlada potpisala je sporazum u Dohi prošlog utorka, kada se obavezala da će postići konačan mirovni sporazum sa JEM do 15. marta.

Međutim, SLA i drugi pobunjenici odbili su sporazum, tražeći uspostavljanje bezbednost na terenu, pre nego što razgovori počnu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na stotine žrtava u najnovijim sukobima u Darfuru

Izvor: SrbijaNet.rs, 01.Mar.2010

U sukobima sudanske vojske i pobunjenika u oblasti Darfur strahuje se da ima na stotine civilnih žrtava, saopštio je danas izvor u Ujedinjenim nacijama. Portparol sudanske vojske negirao je da se dogodio ikakav sukob u planinskoj regiji Džabel Mara u Darfuru i

Nastavak na SrbijaNet.rs...

UN: Na stotine žrtava u sukobima u Darfuru

Izvor: Blic, 01.Mar.2010

U sukobima sudanske vojske i pobunjenika u oblasti Darfur se strahuje da ima na stotine civilnih žrtava, saopštio je danas izvor u Ujedinjenim nacijama...Portparol sudanske vojske negirao je da se dogodio ikakav sukob u planinskoj regiji Džabel Mara u Darfuru i optužio je pobunjenike za maltretiranje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.