UN: Oko 370.000 Rohingja pobeglo u Bangladeš

Izvor: RTS, 12.Sep.2017, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Oko 370.000 Rohingja pobeglo u Bangladeš

Broj pripadnika Rohingja naroda koji su pobegli u Bangladeš od nasilja u Rakajnu, zapadnoj državi Mjanmara, porastao je na 370.000, saopštile su Ujedinjene nacije.
Portparol Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice Džozef Tripura rekao je za AFP da se procenjuje da je oko 370.000 izbeglica Rohingja ušlo u Bangladeš od 25. avgusta.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << hitan sastanak kako bi razgovarao o nasilju u Mjanmaru, nakon što je šef Ujedinjenih nacija za ljudska prava Zeid Rad el Husein upozorio da je izgleda "etničko čišćenje" dovelo do toga da više od 300.000 pripadnika muslimanskog naroda Rohindža napusti tu zemlju.
Hitan sastanak Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zatražile su Velika Britanija i Švedska.
Nasilje u Mjanmaru izbilo je 25. avgusta kada je grupa pobunjenika, pripadnika Rohingja naroda, napala policijske položaje u Mjanmaru, a bezbednosne snage su im uzvratile.
Mnoga sela su spaljena i stotine ljudi je poginulo, većinom Rohingja muslimana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UN: Iz Mjanmara izbeglo 370.000 Rohindža

Izvor: Beta, 12.Sep.2017

Oko 370.000 ljudi, uglavnom pripadnika muslimanske manjine Rohindža, napustilo je Mjanmar i pobeglo u Bangladeš, saopštila je danas Kancelarija UN za izbeglice (UNHCR).Iz Mjanmara, zemlje s većinskim budističkim stanovništvom, Rohindže beže od 25. avgusta. Tada su muslimanski pobunjenici napali...

Nastavak na Beta...

SB UN danas o Mjanmaru, sumnja na etničko čišćenje

Izvor: B92, 13.Sep.2017, 06:57

Njujork -- Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće danas hitan sastanak kako bi razgovarao o nasilju u Mjanmaru...Šef UN za ljudska prava Zeid Rad al Husein upozorio je ranije da je izgleda "etničko čišćenje" dovelo do toga da više od 300.000 pripadnika muslimanskog naroda Rohingja napusti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.