UAE poklanjaju 50 miliona evra Interpolu

Izvor: N1 televizija, 27.Mar.2017, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UAE poklanjaju 50 miliona evra Interpolu

Vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata poklonile su 50 miliona evra međunarodnoj kriminalističkoj policiji Interpol u znak podrške naporima te organizacije u borbi protiv globalnog kriminala i terorizma.

Ta donacija dolazi uoči početka trodnevnog foruma u Abu Dabiju o partnertstvu Emirata i Fondacije "Interpol za bezbedniji svet", kojoj je dodeljen taj novac.

Na forumu, na kojem će učestvovati ministri, stručnjaci i zvaničnici policije, biće reči o saradnji država >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u borbi koju vodi Interpol protiv terorizma, kriminala na internetu kao i o zaštiti svetske kulturne baštine.

"Borba protiv kriminala zahteva međunarodnu koordinaciju", navele su vlasti UAE, koje su 2014. godine usvojile strog zakon protiv terorizma koji predviđa i smrtnu kaznu. UAE su na spisak terorističkih organizacija stavili 83 organizacije, medju kojima Al Kaidu, Islamsku državu i Muslimansko bratstvo.

Ta zemlja učestvuje i u međunarodnoj vojnoj koaliciji predvođenoj SAD koja sprovodi vazdušne napade na položaje džihadista Islamske države u Siriji i susednom Iraku.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.