U toku prijave za drugi ciklus programa Moja prva plata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2021, 15:08

U toku prijave za drugi ciklus programa "Moja prva plata"

U toku su prijave za drugi ciklus programa ''Moja prva plata'', čiji je osnovni cilj da mladi sa srednjim i visokim obrazovanjem steknu prvo radno iskustvo, a time i veću šansu za posao. Poslodavci mogu da apliciraju do 20. septembra, dok 1. oktobra počinje prijavljivanje mladih na pozicije koje su poslodavci iskazali kao slobodne. 

Novi, aktuelni ciklus programa ''Moja prva plata'' startovao je 20. avgusta, a do 20. septembra mogu se prijaviti svi zainteresovani poslodavci. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Iako se poslovično čeka poislednji trenutak, na teritoriji Severnobanatskog okruga za sada je konkurisalo već 59 poslodavaca:

Jelena Mitrović, direktorka NSZ Filijala Kikinda navodi "Što se tiče javnog sektora, tu smo imali sedam poslodavaca, sa iskazanih 38 radnih mesta, dok su se iz privatnog sektora oglasila 52 podslodavaca sa 144 slobodna radna mesta.“

U okviru prvog ciklusa programa, na teritoriji Severnobanatskog okruga angažovano je 81 lice kod 52 poslodavca. Čak dve trećine mladih koji su angažovani su sa srednjom stručnom spremom:

„Intersantno je napomenuti , pošto su mogla da konkurišu i javna preduzeća, 85 procenata je zaključilo ugovore sa privatnim sektorom, a 15 sa javnim sektorom. Što se tiče privrede, možemo reži da je oko 20 procenata poslova bilo u oblasti usluga, kaže “Tibor Horvat, direktor RPK Kikinda

Prema trenutnim informacijama, poslodavci su i sada najviše pozicija oglasili za srednju stručnu spremu i to za poslove u uslužnim delatnostima. Mladi sa evidencije NSZ imaju još jednu priliku da steknu prvo radno iskustvo, a konkurs će biti otvoren 1. oktobra. Kakvo je interesovanje mladih u Kikindi i opštinama na severu Banata:

Jelena Mitrović, direktorka NSZ Filijala iz Kikinde, kaže "Do sada smo obavestili 327 lica na teritoriji Okruga, a 159 njih se izjasnilo da su zainteresovani za program i od 1. oktobra će konkurisati.“

Rezultati konkursa biće saopšteni do kraja novembra, pa bi u decemnbru trebalo da usledi i potpisivanje ugovora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.