Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Sep.2018, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U samoubilačkom napadu u Avganistanu 68 mrtvih

Broj mrtvih u samoubilačkom napadu na protestnom skupu u istočnom Avganistanu povećan je na 68 sa 32, rekao je danas portparol guvernera provincije Nangarhar.

Po rečima portparola Atahule Kogjanija, 68 ljudi je poginulo a 165 je ranjeno kada je bombaš samoubica aktivirao eksploziv u sred grupe demonstranata na oko 70 kilometara od grada Džalalabada.

Napad se dogodio kada je grupa iz okruga Ačin došla do okruga Momandara da blokira glavni autoput između glavnog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << grada Džalalabada i granice Torkham s Pakistanom.

Prethodni bilans juče bio je 32 mrtvih i 128 ranjenih.

Radi se o drugom najubitačnijem napadu u Avganistanu od početka godine.

Talibani su demantovali bilo kakvu umešanost u napad.

Nijedna druga grupa nije preuzela odgovornost za napad, ali su talibanski pobunjenici i Islamska država aktivni u istočnom Avganistnu, posebno u provinciji Nangarhar.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.