U odronu u Maleziji zatrpano 30 dece

Izvor: S media, 21.Maj.2011, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U odronu u Maleziji zatrpano 30 dece

Oko 30 dece zatrpano je posle odrona u jednom sirotištu u centralnoj Maleziji. Pretpostavlja se da je obilna kiša koje pada u poslednjih nekoliko dana pokrenula klizište.

Sumnja se da je oko tridesetoro dece danas zatrpala zemlja koja se obrušila na jedno sirotište u centralnom delu Malezije, saopstila je danas tamošnja policija.

Vatrogasci i stanovništvo izvukli su šestoro teško povredjene dece koja su hitno prebačena u bolnicu, naveo je neimenovani >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << policijski zvaničnik.

Do nesreće je došlo oko 14.30 sati po lokalnom vremenu u sirotištu Dečije prihvatilište Hidajah Madrašah al Takva u Hulu Langatu, južno od prestonice Kuala Lumpur, navela je agencija AFP.

Pretpostavlja se da je obilna kiša koje pada u poslednjih nekoliko dana pokrenula klizište u centralnoj malezijskoj državi Selangor u kome su bila smeštena deca ispod 18 godina starosti.

Sedmoro poginulih u klizištu

U Kini dan žalosti posvećen žrtvama klizišta

U klizištima poginulo 1.117 ljudi

AFP navodi da se tragedija dogodila dok su deca vežbala tradicionalnu tačku s bubnjevima "kompang" pod šatorom u blizini strme padine i da se sve dogodilo veoma brzo zbog čega je samo mali broj dece uspeo da pobegne.

Kiša koja još uvek pada ometa spasilačke napore koji će biti nastavljeni do mraka, naveo je jedan predstavnik malezijske policije.

(Agencije, foto: arhiva)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.