U novim protestima petkom ubijena dva Palestinca

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Okt.2018, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U novim protestima petkom ubijena dva Palestinca

Dečak uzrasta 14 godina i još jedan Palestinac ubijeni su danas izraelskom vatrom u pojasu Gaze tokom protesta duž granice, saopštilo je ministarstvo zdravlja u Gazi.

Portparol ministarstva je rekao da su Faresa Hafeza al-Sersauija (14) i Mahmuda Akrama Mohameda Abu Samana (24) izraelski vojnici ubili mecima u grudi.

Prema njegovim rečima povređeno je 142 ljudi, od čega pet kritično. Nije navedeno koliko je povređenih pogođeno mecima a koliko je bilo izloženo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << suzavcu.

Izraelska vojska je saopštila da je u današnjim protestima učestvovalo oko 20.000 Palestinaca.

Iz vojske je saopšteno da su Palestinci na izraelske vojnike bacali ručne bombe, eksplozivne naprave i kamenje, na šta je odgovoreno bojevom municijom i suzavcem. Nije navedeno pod kakvim okolnostima su ubijena dvojica Palestinaca.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U novim protestima ubijeno dvoje, među mrtvim i dete

Izvor: B92, 05.Okt.2018

Dečak uzrasta 14 godina i još jedan Palestinac ubijeni su izraelskom vatrom u pojasu Gaze tokom protesta duž granice, saopštilo je ministarstvo zdravlja u Gazi...Portparol ministarstva je rekao da su Faresa Hafeza al-Sersauija (14) i Mahmuda Akrama Mohameda Abu Samana (24) izraelski vojnici ubili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.