U nekim delovima Venecuele došla struja

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Mar.2019, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U nekim delovima Venecuele došla struja

Posle nekoliko dana bez električne energije u Venecueli, struja je danas došla u nekim delovima zemlje, ali mnoge oblasti su i dalje u mraku i bez komunikacija.

U Venecueli od četvrtka posle podne nije bilo struje, a vlada i opozicija optužuju jedna drugu za nestanak električne energije koji se nadovezao na tešku ekonomsku i političku krizu u zemlji, navodi Asošiejted pres.

Socijalistički predsednik Venecuele Nikolas Maduro naveo je danas na Tviteru da je nestanak >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << struje izazvan "višestrukim sajber napadima" koji su osujetili pokušaje da se popravi elektroenergetska mreža.

Maduro je naveo da se nada da će struja doći u toku dana. Lider opozicije Huan Gvaido i njegovi saveznici SAD odbacuju kao apsurdne Madurove tvrdnje da su oni izveli sabotažu elektroenergetskog sistema.

Oni navode da je nestanak struje posledica korupcije u vladi i dgogodišnjeg lošeg upravljanja infrastrukturom.

U Venecueli, koja se bori s hiperinflacijom i nedostatkom hrane i lekova, prethodnih dana je 15 pacijenata preminulo zbog nedostatka dijalize, uzrokovanog nestankom struje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Delovi Venecuele dobili struju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Mar.2019

Posle nekoliko dana bez električne energije u Venecueli, struja je stigla nekim delovima zemlje, ali mnoge oblasti su i dalje u mraku i bez komunikacija. U Venecueli od četvrtka posle podne nije bilo struje, a vlada i opozicija optužuju jedna drugu za nestanak električne energije koji se nadovezao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.