U nedelju mali fudbal za Lanu Jovanović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2020, 16:17

U nedelju mali fudbal za Lanu Jovanović

Fejsbuk grupa "Tate Novosađani" pokretači su akcije prikupljanja novčane pomoći za bolesnu osmomesečnu bebu Lanu Jovanović iz Rakovca. U pitanju je turnir u malom fudbalu koji će se organizovati u nedelju na Limanu 4 u dvorištu ulica Ivo Andrić i Miloša Crnjanskog. Lana boluje od spinalne mišićne atrofije tip jedan, retke ali izuzetno progresivne i smrtonosne neuromišićne bolesti. Lek postoji, ali je trenutno najskuplji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na svetu i njegova cena je 2,1 milion dolara.

"Pravo učešća na turniru imaju svi osnovci. Prijave su u nedelju pred sam turnir koji počinje u 12 časova i 30 minuta. Igra se po sistemu 4+1 što znači da petoro dece mogu da formiraju jedan tim. Broj timova je ograničen. Novac se prikuplja davanjem dobrovoljnog priloga. Tako istovremeno edukujemo naše mlade sugrađane da budu humani, ali isto tako i da se bave fizičkom aktivnošću na otvorenom u vreme kada im to nedostaje, ali naravno uz pridržavanja mera ", kaže jedan od organizatora Branislav Petrović.

Lana je rođena je kao zdrava beba, ali već sa dva meseca, dijagnostikovana joj je retka bolest koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U nedelju turnir u malom fudbalu za Lanu Jovanović

Izvor: NoviSad.com, 14.Avg.2020

Fejsbuk grupa „Tate Novosađani“ pokretači su još jedne akcije prikupljanja novčane pomoći za bolesnu osmomesečnu bebu Lanu Jovanović iz Rakovca. U pitanju je..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.