Izvor: Blic, 01.Maj.2016, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadu u Turskoj poginula tri vojnika

Tri turska vojnika su poginula, a 14 je ranjeno u napadu na jugoistoku Turske za koji su okrivljeni militanti iz Radničke partije Kurdistana, saopštila je danas turska vojska.

QNA | Three Turkish Soldiers Killed in Southeast Turkey https://t.co/o4MwOceoXq pic.twitter.com/1eFoFLwiKN

U saopštenju se navodi da je napad izvršen u oblasti Nusajbin u provinciji Mardin u kojoj vojska vodi operaciju protiv partije.

Armija je za napad okrivila "separatističku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << terorističku grupaciju", a to je termin koji koristi za PKK koju nikad ne pominje po imenu.

Novinska agencija Dogan navodi da su pripadnici PKK ispalili rakete na vojnu jedinicu za uklanjanje eksplozivnih sredstava.

Turska je pokrenula ofanzivu protiv PKK, nakon što je prošle godine propao dvogodišnji dogovoro prekidu vatre.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Turska: Bombaški napad, ranjeno 10 žandarma

Izvor: B92, 01.Maj.2016

Dijabakir -- Najmanje 10 žandarma ranjeno je na jugoistoku Turske, u bombaškom napadu koji su, kako se sumnja, izveli pripadnici Radničke partije Kurdistana (PKK)...Napad se odigrao u većinski kurdskom gradu Didžle...Taj grad se nalazi na 65 kilometara severno od Dijarbakira, najvećeg grada u toj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.