U napadu iz aviona greškom ubijeno 14 civila

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2012, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadu iz aviona greškom ubijeno 14 civila

Jemenski vojni zvaničnici saopštili su da su danas u napadu borbenim avionima greškom pogođena vozila u kojima su bili civili i da je poginulo 14 osoba, među kojima žene i deca.

Foto: Arhiva

Napadi u mestu Rada u provinciji Bajda izvedeni su na osnovu pogrešnih obaveštajnih podataka da su putnici bili pripadnici Al Kaide. Raketama su pogođena dva vozila u kojima su bili lokalni stanovnici, koji su se vraćali u svoja sela. Plemenski šeik Ahmed Ali izjavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da su među poginulima tri deteta i tri žene.

Jeman, uz pomoć SAD, sprovodi akcije protiv pripadnika Al Kaide, koji su sve aktivniji u toj zemlji.

SAD redovno izvode napade bespilotnim letelicama na pobunjenike, a u jednom takvom napadu ranije danas je ubijen jedan od vođa Al Kaide koji se tereti za napad na francusku naftnu cisternu 2002.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.