U lavini na Mont Everestu 12 poginulih

Izvor: Večernje novosti, 18.Apr.2014, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U lavini na Mont Everestu 12 poginulih

KATMANDU - Broj poginulih nepalskih vodiča u lavini koja se danas obrušila na njih na trasi ka najvećem vrhu na svetu, Mont Everestu, povećao se sa predhodno objavljenih šestoro na dvanaestoro. Osim toga, tri nepalska vodiča su, kako je saopšteno iz ministarstva turizma, povređena, a njih i do petoro se vodi kao nestalo. To je najsmrtonosnija lavina u poslednjih osam godina. Do nesreće je došlo rano jutros kada su nepalski vodiči otišli da zategnu užad za stotine onih koji pokušavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da stignu na najvišeg svetskog vrha, dodao je zvaničnik. Lavina se dogodila na 5.800 metara, u oblasti poznatoj kao "polje kokica". Mont Everest se nalazi u Tibetu blizu granice sa Nepalom i visok je oko 8.848 metara.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mont Everest: Broj poginulih nepalskih vodiča u lavini dostigao 12

Izvor: Press, 18.Apr.2014

Osim toga, tri nepalska vodiča su, kako je saopšteno iz ministarstva turizma, povređena, a njih i do petoro se vodi kao nestalo. .. To je najsmrtonosnija lavina u poslednjih osam godina... Do nesreće je došlo rano jutros kada su nepalski vodiči otišli da zategnu užad za stotine onih koji pokušavaju...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.