U eksploziji uništen spomenik Armiji BiH u Mostaru

Izvor: Press, 14.Jan.2013, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U eksploziji uništen spomenik "Armiji BiH" u Mostaru

Uviđaj je još u toku, zbog čega u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije za sada nema više informacija o ovoj eksploziji, koja je ođeknula dva sata posle ponoći.
Spomenik u obliku ljiljana je prepolovljen, a o detaljima će se više znati tokom dana.
Pre nekoliko meseci u Mostaru je vladala takozvana "spomenička kriza", kada je ispred novosagrađene Gradske većnice prvo podignut spomenik pripadnicima Hrvatskog vijeća odbrane (HVO), a nedugo nakon toga i pripadnicima Armije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << BiH. Nijedan nije imao dozvolu za postavljanje.
To je u Mostaru podiglo tenzije i od tada odbornici ne zasedaju u novoj zgradi.
Do sada je jednom zabeleženo pucanje na Gradsku većnicu iz automatskog oružja, ali počinioci nisu otkriveni.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Mostar: Miniran spomenik Armije BiH

Izvor: BKTV News, 14.Jan.2013

Spomenik pripadnicima Armije BiH, koji je postavljen ispred Gradske većnice u Mostaru, uništen je od eksplozije koja se dogodila u 2 časa posle ponoći, prenose agencije.. Spomenik u obliku ljiljana je prepolovljen, javljaju federalni mediji.. Pre nekoliko meseci u Mostaru je vladala takozvana “spomenička...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.