U eksploziji u kineskom rudniku 46 mrtvih

Izvor: Blic, 21.Jun.2010, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U eksploziji u kineskom rudniku 46 mrtvih

Najmanje 46 osoba je poginulo u eksploziji u rudniku uglja u centralnom delu Kine, javila je danas agencija Sinhua, pozivajući se na lokalne zvaničnike.

U trenutku eksplozije u rudniku u gradu Pingdingšan u provinciji Henan, u oknu su bila 72 rudara, ali je njih 26 uspelo da izađe na površinu.

Državna tekevzija ČTV objavila je da se najveći broj rudara ugušio ugljen momoksidom, oslobodjenim posle eksplozije, kao i da je u toku istraga o njenim uzrocima.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Prema zvaničnim podacima, prošle godine je 2.600 rudara poginulo u eksplozijama u kineskim rudnicima, iako je, kako ukazuju svetske agencije, poslednjih godina znatno poboljšana bezbednost u rudnicima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.