U eksploziji cisterne više od 100 poginulih

Izvor: Radio 021, 17.Sep.2015, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U eksploziji cisterne više od 100 poginulih

Više od 100 osoba poginulo je u Južnom Sudanu kada je cisterna sa gorivom eksplodirala u masi ljudi, koji su pokušavali da uzmu gorivo nakon što je cisterna skrenula sa glavnog puta.

Ministar informisanja u Zapadnoj Ekvatoriji Čarls Kisagna, izjavio je  da je teško povređeno 50 ljudi. "Mi ne posedujemo medicinsku opremu i ovi ljudi ne mogu preživeti jer nemamo bolnica za lečenje teških opekotina", kazao je on za Rojters.

Takvi incidenti događali su se u istočnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << regionu Afrike i ranije, jer vozila koja prevoze gdrivo često prelaze velike udaljenosti po putevima punim rupa i prolaze kroz sirotinjska naselja. Gotovo da i ne postoje asfaltni putevi u Južnom Sudanu, jednoj od najsiromašnijih zemalja, koja je zaglibljena u sukob pobunjenika i vlade, od decembra 2013. godine.

Na istoj lokaciji se pre dve godine dogodila istovetna tragedija u kojoj je život izgubilo 30 ljudi.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.