U Utoji korišćeni dum dum meci

Izvor: B92, 24.Jul.2011, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Utoji korišćeni dum dum meci

Oslo -- Osumnjičeni za pucnjavu na norveškom ostrvu Utoji koristio je dum dum metke, dizajnirane da se rasprsnu u organizmu i izazovu velike unutrašnje povrede.

Doktor Kolin Pul, šef hirurgije u bolnici Ringriket u Honefosu,rekao da su hirurzi, tretirajući 16 žrtava pucnjave, otkrili sitne delove metaka u njihovom telu i da su izlazne rane male.

"Ti meci manje ili više eksplodiraju u telu. Unutrašnje povrede koje zadaju su apsolutno užasne", rekao je Pul i dodao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su meci, koji se izuzetno rasprskavaju, proizvodili konfuzne slike na rentgenu.

"To nam je stvorilo razne dodatne probleme u tretiranju rana, koje su meci izazvali veoma čudnim putanjama kretanja. Efekat koji proizvode u telu je poput hiljada uboda čioda", kazao je norveški hirurg.

Norveška policija nije tražila od policija u drugim državama da sprovedu istragu posle bombaškog napada i pucnjave u Norveškoj pre dva dana, u kojima je poginulo 93 ljudi, izjavio je zvaničnik policije za agenciju Rojters.

Anders Behring Brejvik, koji je optužen za oba napada, rekao je tokom istrage da je delovao sam.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.