Izvor: B92, 20.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Šri Lanki ubijen 41 pobunjenik

Kolombo -- U najnovijim sukobima vojske Šri Lanke i tamilskih pobunjenika na ubijen 41 pobunjenik i jedan pripadnik snaga bezbednosti.

To je danas saopštila vojska u Kolombu. Primirje, koje su vlada i pokret Oslobodilački tigrovi Tamilskog Elama (LTTE) potpisali pre šest godina, formalno je okončan u sredu čime je otvoren put za vojnu intervenciju na pobunjenička uporišta na severu zemlje. "Vojnici su napali i uništili od šest do osam terorističkih bunkera", izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je neimenovani vojni zvaničnik, preneo je Rojters.

Taj predstavnik je naveo da je vojska otkrila i tela dve žene koje su se borile na strani pobunjenika, kao i određenu količinu oružja.

Poslednji sukobi vojske sa pokretom LTTE izbili su na poluostrvu Džafna i u severnim okruzima Vavunija, Polonaruva i Manar.

Vojska je, takođe, danas u blizini Džafne napala pet brodova tamilskih pobunjenika, ali nije saopštila da li je bilo žrtava.

U severnim delovima zemlje u Indijskom okeanu vojska svakodnevno izvodi vazdušne napade, a ne prestaju ni sukobi u vodama oko Džafne i u njenom kontinentalnom delu.

U borbama sa Tamilskim tigrovima, koji traže nezavisnu državu za tamilsku manjinu na severu i istoku zemlje, od 1983, poginulo je najmanje 70.000 ljudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.