Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Dec.2018, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Poljskoj počela UN konferencija o klimi

Pregovarači iz celog sveta okupili su se danas u Katovicama u Poljskoj na početku 24. UN konferencije o klimi (COP24) na kojoj će se nastojati da se podstakne Pariski sporazum iz 2015.godine.

Pariskim sporazumom zemlje potpisnice su se složile da treba zadržati stanje zagrevanja planete ispod dva stepena Celzijusa, a idealno bi bilo 1,5 stepeni u odnosu na predindustrijsku eru.

Skup o klimi u Poljskoj na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kome učestvuju predstavnici 200 zemalja će trajati do 14. decembra. Ministri i neki šefovi vlada treba da se pridruže pregovorima sutra kada će se Poljska kao domaćin skupa založiti za zajedničkom deklaracijom o osiguranju "pravedne tranzicije" za industrije fosilnih goriva u okviru napora za smanjenje emisija gasova s efektom staklene bašte.

Sastanak je dobio podstrek tokom vikenda kada je 19 vodećih svetskih privreda na samitu G-20 u Buenos Ajresu potvrdilo svoju posvećenost Pariskom klimatskom dogovoru iz 2015. godine. Jedino Sjedinjene Američke Države nisu želele da budu u tom dogovoru.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.