U Peruu 250 dece umrlo od hladnoće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2009, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Peruu 250 dece umrlo od hladnoće

LIMA - Blizu 250 dece, uzrasta do pet godina, umrlo je zbog hladnoće u Peru. Ekstremno hladan talas koji je doneo sneg, jake vetrove, vremenske nepogode i temperature ispod nule usmrtio je do sada 246 dece, uzrasta do pet godina, mada je prošlo samo polovina zimskih meseci, preneo je britanski Bi-Bi-Si.

Ove godine niske temperature stigle su gotovo tri meseca ranije nego što je to uobičajeno, a deca su umrla od zapaljenja pluća i drugih respiratornih infekcija, pretežno u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oblasti Anda u južnom delu Perua.

Najviše dece umrlo je u južnom regionu Puno koji se pretežno nalazi na velikoj visoravni na Andima, a koja se proteže od Perua do Argentine i Bolivije.

BBC je naveo da eksperti okrivljuju klimatske promene za ekstremno niske temperature i hladno vreme u Peruu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.