U Pakistanu oslobođen oteti zvaničnik UN

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2009, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Pakistanu oslobođen oteti zvaničnik UN

KVETA - U Pakistanu je oslobođen zvaničnik komesarijata UN za izbeglice Džon Solecki koji je otet u februaru, saopštili su danas policija i UN.

Solecki (49), šef predstavništva Visokog komesarijata UN za izbeglice u provinciji Balučistan, otet je u glavnom gradu te provincije Kveti, 2. februara, kada su naoružani napadači dočekali njegov auto u zasedi i ubili vozača, preneo je Rojters.

Predstavnica za štampu UN potvrdila je da je on oslobođen i da je dobro.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Ranije nepoznata militantna grupa, Oslobodilački ujedinjeni front Balučistana, saopštila je da je otela Soleckog i tražila je oslobađanje zatvorenika koje, kako su tvrdili, drži vlada.

Ranije danas je muškarac, koji je rekao da govori u ime grupe, telefonirao pakistanskoj novinskoj agenciji i kazao da Soleckog oslobađaju iz humanitarnih razloga.

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun zahvalio je pakistanskom predsedniku Asifu Ali Zardariju i avganistanskom lideru Hamidu Karzaiju, i svima koji su radili na oslobađanju Soleckog.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.