U Minsku uhapšeno preko 300 ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2020, 22:18

U Minsku uhapšeno preko 300 ljudi

Beloruska policija saopštila je da je danas u Minsku privedeno više stotina demonstranata koji su protestovali protiv predsednikA Aleksandra Lukašenka.

"Više od 300 ljudi privedeno je u Minsku pod optužbom za kršenje zakona o masovnim okupljanjima“, saopšteno je iz policije, prenosi TAS S.

Prema policiji u Minsku, male grupe demonstranata okupile u vremenskom rasponu od podneva do 15.00 po lokalnom vremenu.

U nekim okruzima učesnici neodobrenih okupljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pokušali su da blokiraju saobraćaj, a policija je preduzela mere da se takve radnje spreče, rekao je portparol policije.

On je dodao da su neki od privedenih ranije odgovarali za učešće u neovlašćenim skupovima. Neki su, prema njegovim rečima, pružili otpor policiji, što se kažnjava pritvorom do 30 dana.

"Dakle, neki od pritvorenih imaju stvarnu šansu da provedu Novu godinu u pritvoru, umesto da budu kod kuće, sa porodicom, dodao je on.

Prema tvrdnjama aktivista za ljudska prava, demonstranti su hapšeni i u drugim beloruskim gradovima. Neregistrovani centar za ljudska prava Viasna objavio je na svojoj veb stranici da do sada zna za 182 privedene osobe.

Prema Beloruskom udruženju novinara, nekoliko novinara je privedeno tokom nedeljnih protesta. Neki od njih su pušteni nakon provere identiteta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

MASOVNO HAPŠENJE Na protestima u Minsku privedeno više od 300 ljudi

Izvor: Blic, 07.Dec.2020, 09:06

Beloruska policija saopštila je da je u nedelju u Minsku privedeno više stotina demonstranata koji su protestovali protiv predsednikA Aleksandra Lukašenka.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.