Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Dec.2015, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Madridu preminula kćerka Ante Pavelića

U Madridu je preminula kći Ante Pavelića, Višnja Pavelić (92), objavila je Slobodna Dalmacija.

Ona je preminula na Božić, u Madridu, gde je živela, preneo je Index.hr.

Višnja Pavelić je pre dve je godine, u intervjuu za Fenix Magazin, kazala da čitav život živi skromno, od izdavaštva i donacije hrvatske emigracije jer nema ni penziju.

"Sve što imam je u ovom stanu od osamdesetak kvadrata. Priče o opljačkanom zlatu i raskošnom životu moje porodice >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su komunističke izmišljotine. Zar mislite da bih više od 40 godina živela u ovako skromnom stanu u Madridu da smo imali neko bogatstvo? Nakon smrti moga oca, u ovom stanu sa mnom su do svoje smrti živeli moja majka i moj brat. Ovaj stan, s ovim knjigama i svim što vidite, sva je moja imovina koju posedujem", kazala je ona.

Tada je rekla i da se u Hrvatsku neće vratiti.

Ante Pavelić bio je hrvatski fašistički političar, osnivač ustaškog pokreta i čelnik NDH.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.