Izvor: Vesti-online.com, 06.Feb.2019, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Istanbulu se srušila zgrada, ima žrtava (FOTO)

Najmanje jedna osoba je poginula, a još četvoro je ostalo pod ruševinama u naselju Kartal kada se srušila zgrada od osam spratova, javlja privatna televizijska stanica NTV.

Još nije razjašnjeno zašto se srušila zgrada u okrugu Kartal u azijskom delu grada, ali NTV saopštava da su vlasti pokrenule istragu o ovom incidentu, prenosi Rojters.

Istanbulski guverner Ali Jerlikaja izjavio je novinarima da je 43 lica prijavljeno u 14 stanova na toj adresi ali je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i da su poslednja tri sprata nelegalno sagrađena, kao i da je u prizemlju zgrde radila tekstilana radionica bez dozvole.

Šef vladine agencije za vanredne situacije (AFAD) izjavio je da je u toku operacija spašavanja i traganja za preživelima i da će ako bude potrebe zatražiti dodatno osoblje iz susednih pokrajina.

Na televizijskim snimcima sa lica mesta vidi se kako ekipe za hitne slucajeve izvlače ženu iz ruševina dok desetine ljudi posmatra u blizini ruševine, a snimci iz vazduha pokazuju su putevi koji vode do zgrade blokirani vozilima, prenosi agencija..

Cevizlide mahallemizde 6 katlı bina çöktü #Kartal pic.twitter.com/SL8QfVkARj— Ahmet Aksu (@ahmetaksu_91) 06. фебруар 2019.

BREAKING: A Six story apartment building collapses in the Maltepe district of Istanbul's Asian part of the city.

Major rescue operation underway for trapped people under the rubble. pic.twitter.com/Zz5njugnlp— News_Executive (@News_Executive) 06. фебруар 2019.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.