Izvor: B92, 12.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Gazi otet novinar BBC-ja

Gaza -- Nepoznate osobe otele u oblasti Gaze dopisnika Bi-Bi-Sija, jedinog stranog novinara u tom regionu, saopštili palestinski zvaničnici.

Policija je identifikovala novinara kao Alana Džonstona, koji je tri godine dopisnik britanske stanice iz Gaze. Zvaničnici su rekli da je njegov automobil pronađen napušten i da je u toku potraga.

"Imamo izveštaje o dopisniku Bi-Bi-Sija Alana Džonstona. Trenutno nismo u mogućnosti da stupimo u kontakt s njim i zabrinuti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo za njegovu bezbednost", saopštila je ta medijska kuća.

Za Džonstona se veruje da je jedini zapadni novinar koji je sve vreme u Gazi. Većina njegovih kolega je otišla iz te oblasti još prošle godine, kada su se intenzivirali sukobi palestinskih pokreta Hamasa i Fataha.

Palestinski ministar unutrašnjih poslova Sajed Sejam iz Hamasa opisao je tu otmicu kao "kriminalni akt".

"Bezbednosne službe će ... goniti kriminalce i izvesti ih pred lice pravde", rekao je Sejam novinarima.

Snage bezbednosti su u stanju pripravnosti i postavile su kontrolne punktove po ulicama zbog potrage za Džonstonom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.