U Dagestanu likvidirani militanti

Izvor: Vostok.rs, 20.Maj.2017, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Dagestanu likvidirani militanti

Oružje, municija i bomba ručne izrade, čiji je kapacitet jednak eksploziji od desest kilograma TNT-a pronađeni su tokom pretrage mesta sukoba s borcima u dagestanskom selu Karamahi, javio je informacioni centar Nacionalnog antiterorističkog komiteta.

Ranije je saopšteno da su tokom antiterorističke operacije u Dagestanu ubijena četvorica militanata, među kojima i vođa „kadarske“ grupe, koja je optužena za terorističke zločine.

„Pronađena je velika količina oružja i municije: bacač granata, mitraljez, automatske puške, pištolj, granate, komponente za proizvodnju eksplozivnih naprava, kao i eksplozivna naprava spremna za upotrebu snage do deset kilograma TNT-a“, navedeno je u saopštenju.

Među pronađenim predmetima su i simboli međunarodne terorističke organizacije i oprema predviđena za planinske predele. 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.