Izvor: B92, 24.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Avganistanu ubijeno 75 talibana

Kandahar -- Avganistanske i koalicione snage, koje predvode SAD, ubile su najmanje 75 talibanskih pobunjenika u sukobu na jugu Avganistana.

Šest pripadnika međunarodnih mirovnih snaga u Avganistanu poginulo je, u međuvremenu, u odvojenim napadima, preneo je AP. Avganistanski vojnici, koji su juče upali u zasedu pobunjenika u južnoj provinciji Helmand, pozvali su u pomoć vazdušne snage koalicije, a u sukobu koji je usledio poginulo je najmanje 36 ekstremista, saopštila je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koalicija.

Među avganistanskim i koalicionim snagama, kako je navedeno, nije bilo žrtava.

Koalicija je juče saopštila da je u istom području u prethodnom okršaju ubijeno najmanje 50 talibana.

U sukobu policije i pobunjenika koji su blokirali put koji povezuje provincije Uruzgan i Kandahar poginulo je 26 pobunjenika i dvojica policajaca, izjavio je zamenik šefa pokrajinske policije Vali Džan.

U Kandaharu je ubijeno 13 talibana, navelo je avganistansko Ministarstvo odbrane.

Nasilje u Avganistanu eskaliralo je u protekla dva meseca, a u sukobima je poginulo više od 3.500 ljudi, uglavnom pobunjenika.

Četiri američka vojnika izgubila su juče život u eksploziji bombe na putu u istočnoj provinciji Paktiki, izjavio je guverner provincije Muhamed Ekram Ahpelvak.

Norveška je saopštila da je jedan njen vojnik ubijen u provinciji Logar, a NATO je izvestio da je jedan vojnik poginuo na jugu Avganistana.

U Avganistanu je ove godine ubijeno 114 vojnika iz zapadnih zemalja, od kojih 54 Amerikanca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.