U Argentini pronađena velika kolekcija nacističkih predmeta

Izvor: N1 televizija, 20.Jun.2017, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Argentini pronađena velika kolekcija nacističkih predmeta

Argentinska policija veruje da je pronašla najveću kolekciju nacističkih predmeta u istoriji te zemlje, u tajnoj sobi kuće u predgrađu Buenos Ajresa.

Ukupno je pronađeno oko 75 predmeta i vlasti veruju da su nekada pripadale visokopozicioniranim nacistima za vreme Drugog svetskog rata.

"Dosadašnja istraga pokazuje da su u pitanju originali", rekla je ministarka za bezbednost Patrisija Bulrih i dodala da se uz neke predmete nalaze i stare fotografije. Ona je rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da je na nekim slikama Hitler.

Uz asistenciju agenata Interpola, 8. juna je izvršena racija na kuću i tada je iza velike police pronađen tajni prolaz do sobe sa zaplenjenim predmetima.

Protiv vlasnika je pokrenuta istraga ali će on ostati na slobodi do njenog završetka.

Policija pretpostavlja da su predmete doneli nacisti koji su posle Drugog svetskog rata utočište našli u toj južnoameričkoj zemlji.

Među predmetima se nalaze i bista Adolfa Hitlera, lupe u kutijama sa kukastim krstovima i medicinske sprave za merenje veličine glave.

Najpoznatiji nacisti koji su pobegli u Argentinu su jedan od arhitekata Holokausta Adolf Ajhman i doktor iz logora Aušvic Jozef Mengele.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Otkrivena najveća kolekcija nacističkih predmeta

Izvor: N1 televizija, 20.Jun.2017

Argentinska policija veruje da je pronašla najveću kolekciju nacističkih predmeta u istoriji te zemlje, u tajnoj sobi kuće u predgrađu Buenos Ajresa...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.