Tusk izbeglicama: Ne verujte krijumčarima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2016, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk izbeglicama: Ne verujte krijumčarima

Tokom boravka u Atini, gde se sastao sa grčkim premijerom, Aleksisom Ciprasom, predsednik Evropskog saveta, Donald Tusk, upozorio je ekonomske migrante, odakle god da su, da ne dolaze u Evropu. Cipras je zatražio da se uvedu sankcije zemljama koje odbiju da prime svoj deo izbeglica.

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk, apelovao je na sve potencijalne ilegalne ekonomske migrante, da budu oprezni.

"Ne verujte krijumčarima. Ne rizikujte živote i novac, uzalud. Grčka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ili bilo koja druga evropska država više neće biti tranzitna zemlja", upozorio je Tusk.

Tusk je istakao da isključivanje Grčke iz Šengena nije ni cilj ni sredstvo u ovoj krizi, a premijer Grčke Aleksis Cipras, poručio je da neophodno "evropsko rešenje", kao i tešnja saradnja sa Turskom.

"Tražimo fer raspodelu izbeglica i hitno premeštanje iz Grčke onih koji traže azil u drugim zemljama Evropske unije", rekao je Cipras.

Cipras je obećao da će Grčka obezbediti "dostojanstvene" uslove za izbeglice kojih u toj zemlji trenutno ima oko 25 hiljada, napominjući ipak, da to može biti samo privremeno rešenje.

Boravak u regionu, Tusk će završiti posetom Turskoj, iz koje stiže vest da je policija ubila dve žene koje su napale policijsku stanicu u predgrađu Istanbula.

Žene su bacile nekoliko bombi na zgradu policije i potom otvorile vatru, nakon čega su su se sakrile u obližnju zgradu, koju je policija potom opkolila.

Identitet žena, zasad nije poznat.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.