Tusk: Prihvatni centar za izbeglice izvan Evrope

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Sep.2015, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk: Prihvatni centar za izbeglice izvan Evrope

Države Evropske unije trebalo bi da rasporede najmanje 100.000 izbeglica i da osnuju prihvatni centar za izbeglice izvan EU, izjavio je danas predsednik Evropskog saveta Donald Tusk.

"Ravnomerna raspodela najmanje 100.000 izbeglica u zemljama EU jeste ono što treba da uradimo", rekao je Tusk na zajedničkoj konferenciji za medije sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, prenela je agencija Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Tusk je predložio izgradnju prihvatnih centara za izbeglice izvan Evrope u blizini ratnih zona, gde već postoje izbeglički kampovi, dodajući da bi lideri EU trebalo da budu spremni da na samitu idućeg meseca odobre izdvajanje veće sume novca za izbegličku krizu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.