Turska: Obaraćemo tuđe avione, dronove...

Izvor: Vesti-online.com, 17.Okt.2015, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Obaraćemo "tuđe" avione, dronove...

Turska se neće ustručavati da obara vojne letelice koje narušavaju njen vazdušni prostor, izjavio je turski premijer Ahmet Davutoglu.

- Oborili smo juče bespilotnu letelicu. Da je bio avion, učinili bismo isto. Naši propisi su poznati. Ko god narušava naše granice, dobiće adekvatan odgovor - rekao je Davutoglu na mitingu vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) u gradu Kajseri a prenosi Rojters.

Britanska agencija podseća da je juče Turska, članica NATO-a, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << oborila neidentifikovan "dron" u blizini granice sa Sirijom.

Turski Generalštab je saopštio da je letelica tri puta upozorena i nije reagovala, a nije saopšteno kome je pripadala.

Rojtersu je neimenovani američki zvaničnik rekao da je Turska, prema preliminarnim informacijama, mogla da obori ruski dron. Međutim, Ministarstvo odbrane Rusije tvrdi da su se svi ruski avioni u Siriji vratili u vazduhoplovnu bazu, i da ruske bespilotne letelice "funkcionišu po planu".

Načelnik operativne uprave ruskog Generalštaba Andrej Kartapolov rekao je da su ruski aparati ili na zadatku ili u bazi i predložio stranim kolegama da "pogode" kome pripada pronađena bespilotna letelica.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

"Turska se neće libiti da obara tuđe letelice"

Izvor: B92, 17.Okt.2015

Turska se neće ustručavati da obara vojne letelice koje narušavaju njen vazdušni prostor, izjavio je danas turski premijer Ahmet Davutoglu..."Oborili smo juče bespilotnu letelicu. Da je bio avion, učinili bismo isto. Naši propisi su poznati. Ko god narušava naše granice, dobiće adekvatan odgovor",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.