Turci u Holandiji počeli da glasaju na referendumu

Izvor: Blic, 05.Apr.2017, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turci u Holandiji počeli da glasaju na referendumu

Turci koji žive u Holandiji mogu od danas da glasaju na referendumu o povećanju ovlašćenja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Oko 250.000 turskih birača će do nedelje moći da glasa na biračkim mestima u Amsterdamu, Hagu i Deventeru, prenosi AP.

Kampanja turskih zvaničnika za referendum po Evropi dovela je do tenzija izmedju više evropskih zemalja i Turske, a Erdogan je Nemačku i Holandiju optužio za korišćenje "nacističkih" metoda.

Turski državljani u šest evropskih zemalja mogu da glasaju do 9. aprila na referendumu koji se u Turskoj održava 16. aprila.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Turci u Holandiji počeli da glasaju na referendumu

Izvor: B92, 05.Apr.2017

Hag -- Turci koji žive u Holandiji mogu od danas da glasaju na referendumu o povećanju ovlašćenja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana...Oko 250.000 turskih birača će do nedelje moći da glasa na biračkim mestima u Amsterdamu, Hagu i Deventeru, prenosi AP...Kampanja turskih zvaničnika...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.