Tuča migranata u Kaleu, desetak povređenih

Izvor: RTS, 25.Apr.2017, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuča migranata u Kaleu, desetak povređenih

U severnom francuskom gradu Kaleu došlo je do sukoba između rivalskih migrantskih grupa pri čemu je desetak osoba povređeno, saopštile su lokalne vlasti.
Tuča je izbila u industrijskoj zoni, u blizini lokacije na kojoj se donedavno nalazilo improvizovano migrantsko naselje poznato kao "Džungla", koje su francuske vlasti u oktobru uklonile, a nekoliko hiljada izbeglica je razmešteno po Francuskoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Rojters.
U sukobima su intervenisale bezbednosne snage, upotrebivši suzavac u pokušaju da razdvoje migrante, većinom iz Eritreje i Etiopije, koji su se potukli.
Oko 20 maloletnika poslato je u prijemne centre, saopštile su vlasti.
Procenjuje se da oko 400 migranata živi u toj oblasti, navode humanitarne grupe.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.