Troje poginulo u eksploziji automobila bombe u Mogadišu

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Sep.2018, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troje poginulo u eksploziji automobila bombe u Mogadišu

Najmanje tri osobe su poginule, među kojima i jedno dete kada je bombaš samoubica digao u vazduh vozilo s eksplozivom ispred sedišta lokalnih vlasti u glavnom gradu Somalije Mogadišu, saopštila je danas policija.

Kapetan Muhamed Husein rekao je da je bombaš samobica pokušao da vozilom projuri kroz kontrolni punkt ali su ga bezbednosne snage zaustavile i da je tada aktivirao eksploziv u svom vozilu blizu kapije za ulaz u kancelarije lokalne administracije kvarta Hauvlvadag.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Husein je rekao da je još četvoro ljudi povređeno u eksploziji, uglavnom učenici obližnje islamske škole.

Zvaničnici su upozorili da bi moglo biti još žrtava pošto su u eksploziji srušene obližnje zgrade uključujući i jednu džamiju.

Husein je za napad optužio ekstremističku grupu Al Šabab vezanu za Al Kaidu, i rekao da nisu uspeli da ostvare cilj i izazovu "maksimalan broj" mrtvih.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.