Izvor: Blic, 05.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri decenije bez dozvole vozio vatrogasna kola

Japanska policija uhapsila je danas pedesetpetogodišnjeg vozača vatrogasnih kola Rjohei Usuia jer je 30 godina vozio bez vozačke dozvole.

Usui je uhapšen jutros u gradiću Kirju, prefektura Gunma, nakon što je izazvao lakši saobraćajni udes. Proveravajući njegove podatke, policajci su primetili da mu je vozačka dozvola falsifikovana, a daljom istragom su utvrdili da je jedina dozvola koju je legalno stekao u životu ona za vožnju bicikla sa motorom.

U Japanu vatrogasne i službe hitne pomoći su u izvesnoj meri objedinjene, tako da je Usui tokom svoje tridesetogodišnje vozačke karijere imao priliku i da se okuša za volanom kola hitne pomoći.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.