Trgovci ljudima potopili 500 migranata kod Malte

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2014, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trgovci ljudima potopili 500 migranata kod Malte

Strahuje se da je čak 500 migranata stradalo nakon što su trgovci ljudima svesno potopili brod u Sredozemnom moru kod obale Malte, saopštila je danas Međunarodna organizacija za migraciju (IOM), a prenose agencije.

"Prema rečima preživelih, trgovci ljudima su naredili migrantima nasred mora da presednu na drugi brod. Migranti su rekli da je to suviše opasno i odbili su. Nastupila je žestoka svađa a trgovci ljudima svojim brodom su udarili u brod migranata", rekla je portparolka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << IOM-a Kristijana Bertijom (Berthiaume) Rojtersu.

Dvojica Palestinaca, koje je iz vode izvukao italijanski tertni brod u četrvrak nakon što se njihov brod p

Prema njenim rečima, na brodu su bili Sirijci, Palestinci, Egipćani i Sudanci, koji su pokušavali da se domognu Evrope.

Organizaciji su svedočila dva Palestinca koje je spasio italijanski teretni brod.

"Dva preživela koji su dovezeni do Sicilije rekli su nam da je na brodu bilo najmanje 500 ljudi. Još devet preživelih spasili su grčki i malteški brodovi, ali svi ostali su izgleda stradali", rekao je AFP-u portparol IOM u Italiji, Flavio Di Đakomo.

Ranije su libijski mediji javili da je još približno 200 osoba poginulo nedaleko od obale Libije a samo 36 se spasilo.

Prema podacima IOM, ukupno je od početka godine 2.200 afričkih migranata poginulo pokušavajući da doplove do evropskih obala, što je tri puta više nego 2013.

"Uzimajući u obzir poslednja dva slučaja, toj zlokobnoj statistici može se dodati još 700 ljudi", rekao je pres sekretar IOM Džoel Milman Itar-Tasu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.