Treći dan potrage: Nađeni ostaci aviona Er Azije?

Izvor: NaDlanu.com, 30.Dec.2014, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treći dan potrage: Nađeni ostaci aviona Er Azije?

Spasilački timovi koji tragaju za nestalim avionom Er Azije primetili su u vodi predmete koji liče na vrata letelice i tobogan za prinudno iskrcavanje.

Kako javljaju državni mediji u Indoneziji, trećeg dana potrage za letom QZ8501, u vodi je primećen i objekat koji podseća na ljudsko telo.

"Primetili smo desetak velikih i još mnogo malih belih objekata na površini vode, deset kilometara od mesta poslednjeg kontakta sa avionom. Ne možemo tačno da kažemo šta >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << je u pitanju, ali se molimo da je to to", rekao je zvaničnik.

Iako nema potvrde da predmeti zaista potiču sa nestalog aviona, zvaničnici kažu da je ovo dosad najznačajnije otkriće u potrazi.

Fotograf AFP koji je bio sa spasiocima u jednom od aviona iz spasilačke misije rekao je da neki predmeti liče na pojaseve za spasavanje žute boje i čamce na naduvavanje.

Avion malezijske kompanije "Er Azija" sa 162 osobe izgubio sa radara iznad Javanskog mora u nedelju, na letu QZ8501 iz indonežanskog grada Surabaje ka Singapuru.

Komunikacija s avionom je prekinuta pošto je pilot tražio da zbog lošeg vremena i olujnih oblaka uzdigne avion, ali mu je taj zahtev odbijen zbog blizine drugog aviona.

Međunarodna operacija potrage ušla je u treći dan, a zona potrage je proširena na 13 sektora nad zemljom i vodom.

U potrazi učestvuje 30 plovila, 15 aviona i sedam helikoptera iz Indonezije, Singapura, Malezije i Australije. Očekuje se i učešće Tajlanda, dok su SAD poslale jedan vojni brod da pomogne.

Izvor: b92

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Tela i ostaci aviona u vodi

Izvor: RTV Pink, 30.Dec.2014

Šest tela putnika i ostaci aviona Er Azije sa leta QZ8501 pronađeni su jutros u vodama Indonezije nakon tri dana potrage. U toku je potraga za preživelima.....Spasilački timovi su jutros primetili krupne predmete kako plutaju, a nakon što je potvrđeno da su u pitanju ostaci letelice, primećena...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.