Tramp ukida Obamine mere u borbi protiv klimatskih promena

Izvor: Blic, 28.Mar.2017, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp ukida Obamine mere u borbi protiv klimatskih promena

Američki predsednik Donald Tramp danas će potpisati izvršnu uredbu kojom će poništiti niz propisa iz Obaminog perioda koji se tiču borbe protiv klimatskih promena, u nastojanju da poveća domaću proizvodnju energenata i podstakne otvaranje novih radnih mesta.

Aktivisti za zašstitu životne sredine, međutim, poručuju da je najnovija uredba opasna i obećavaju da će se obratiti sudu, prenosi agencija Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Na udaru Trampovog dekreta je prvenstveno Plan za čištu energiju bivšeg predsednika Baraka Obame, kojim se od saveznih država zahteva da smanje emisiju ugljen-dioksida emitovanog iz energetskih postrojenja, kako bi SAD ispunile obaveze iz globalnog klimatskog sporazuma koji je gotovo 200 zemalja postiglo u Parizu u decembru 2015. godine.

Trampovim ukazom se, takođe, ukida zabrana zakupa ugljenosnog državnog zemljišta i menjaju propisi o ograničavanju emisije metana koji se oslobađa u proizvodnji nafte i gasa.

Tramp je dugo najavljivao ovaj potez, tvrdeći da će ukidanje tih propisa prouzrokovati novi bum u proizvodnji nafte, gasa i uglja, i da će pomoći otvaranju na hiljade radnih mesta, bez ikakve štete po vazduh i kvalitet vode u SAD.

- Krenućemo u drugačijem smeru. Prethodna administracija je devalvirala radnike svojim merama. Možemo zaštititi životnu sredinu, dok istovremeno pružamo ljudima posao - izjavio je jedan visoki zvaničnik Bele kuće novinarima uoči potpisivanja dekreta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp ukida Obamine mere u borbi protiv klimatskih promena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2017

Američki predsednik Donald Tramp danas će potpisati izvršnu uredbu kojom će poništiti niz propisa iz Obaminog perioda koji se tiču borbe protiv klimatskih promena, u nastojanju da poveća domaću proizvodnju energenata i podstakne otvaranje novih radnih mesta...Aktivisti za zašstitu životne sredine,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Tramp danas potpisuje novi ukaz o životnoj sredini

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Mar.2017

Američki predsednik Donald Tramp danas će potpisati novi ukaz o životnoj sredini uz spremnost za podsticanje fosilnog goriva, čime se dovodi u pitanje budućnost američkog angažmana prema međunarodnom sporazumu o klimi, koje su SAD formalno odobrile pre dolaska Trampa na vlast, ocenila je danas...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Tramp potpisao: Kakve klimatske promene?!

Izvor: Mondo, 28.Mar.2017

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je danas izvršnu uredbu kojom se poništava niz propisa o borbi protiv klimatskih promena, iz vremena bivšeg predsednika Baraka Obame...Foto: AP Photo/Evan Vucci.."Moja administracija stavlja tačku na rat za ugalj", rekao je Tramp uoči potpisivanja dekreta...Trampova...

Nastavak na Mondo...

Tramp ukinuo Obamine mere o klimatskim promjenama

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Mar.2017

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp potpisao je danas izvršnu uredbu kojom se poništava niz propisa o borbi protiv klimatskih promjena, iz vremena bivšeg predsjednika Baraka Obame..."Moja administracija stavlja tačku na rat za ugalj", rekao je Tramp uoči potpisivanja dekreta...Trampova...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.