Izvor: Blic, 31.Avg.2016, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp u Meksiku sa Nijetom uoči govora o imigraciji

Kandidat republikanaca na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp otputovaće danas u Meksiko gde će se sastati sa predsednikom Enrikom Penjom Nijetom i to samo nekoliko sati uoči njegovog govora posvećenog imigraciji u Arizoni.

Trampova neočekivana poseta Meksiku uslediće u vreme kada debata o njegovoj imigracionoj politici dostiže vrhunac, naveo je AFP.

- Prihvatio sam poziv predsednika Meksika Enrikea Penje Nijeta i radujem se našem sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - objavio je Tramp na Tviteru.

I have accepted the invitation of President Enrique Pena Nieto, of Mexico, and look very much forward to meeting him tomorrow.

Posetu je potvrdila i kancelarija meksičkog predsednika koja je dodala da je poziv uputila i kandidatu demokrata Hilari Klinton.

Iz tabora Hilari Klinton, međutim, još nisu odgovorili na poziv.

Očekuje se da će Tramp u govoru u Arizoni konačno da razjasni svoj stav po pitanju migracije, preneo je Glas Amerike.

Tramp je proteklih dana iznosio različite poruke o tome da li se i dalje zalaže za masovnu deportaciju 11 miliona ilegalnih imigranata, za koju se zalagao tokom izborne trke za predsedničku nominaciju.

U međuvremenu, njegova demokratska rivalka, Hilari Klinton, nastavlja da prikuplja novac za kampanju i da se priprema za debate, koje se održavaju za mesec dana i mogle bi da utiču na tok izbora.

Klinton, koja i dalje vodi u predizbornim anketama, pre debata će se suočiti sa objavljivanjem izveštaja o istrazi njenog imejl servera koju je sproveo Federalni istražni biro.

Kako prenose američki mediji, FBI bi već tokom dana mogao da objavi detalje izveštaja u kojem se Sekretarijatu za pravosuđe preporučuje da ne podiže optužnicu protiv Klinton zbog slanja imejlova sa privatnog servera dok je bila na položaju državne sekretarke.

Klinton se našla u centru pažnje medija i zbog odluke jedne od njenih najbližih saradnica Hume Abedin da napusti supruga, bivšeg kongresmena Entonija Vinera, posle izveštaja o njegovoj umešanosti u još jedan seksualni skandal.

Taj događaj prokomentarisao je i Tramp, koji je poručio da je saradnica Hilari Klinton bila udata za "nekontrolisanu i bolesnu osobu", dok je istovremeno imala pristup poverljivim informacijama.

Abedin se pominje i u brojnim, novoobjavljenim mejlovima iz Stejt Departmenta, koji su pokrenuli pitanja o njenoj ulozi u organizovanju sastanaka između donatora fondacije Klinton i tadašnje državne sekretarke.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Donald Tramp

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.