Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jun.2020, 18:13

Tramp odustao od skupa na dan ukidanja ropstva

Predsednik SAD Donald Tramp objavio je odlaganje predizbornog skupa u Tulsi, u Oklahomi, planiranog za 19. jun, dan sećanja na ukidanje ropstva.

Najava tog skupa na taj simboličan datum, u gradu koji je bio poprište nekih od najgorih rasnih nereda u američkoj istoriji, ođeknula je veoma loše.

Tramp je u petak na Tviteru objavio da je skup odložen "iz poštovanja prema datumu" i onome što on predstavlja. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Tramp bi uskoro trebalo da nastavi kampanju za reizbor.

Njegovi kritičari su ocenili izbor Tulse kao provokaciju nakon policijskog ubistva Džordža Flojda i velikih protesta protiv rasizma i policijskog nasilja koji su usledili.

"To nije samo mig belim suprematistima, to je ništa manje od njihove velike proslave", tvitovala je tim povodom senatorka Kamala Haris.

Tramp je u sredu najavio nastavak kampanje, prekinute zbog epidemije korona virusa, velikim mitinzima u Oklahomi, Floridi, Arizoni i Severnoj Karolini, uprkos tome što epidemija i dalje traje.

Funkcioneri njegove kampanje su ocenili da veliki antirasistički protesti pokazuju da se ljudi ne boje velikih okupljanja i da nema nijednog razloga da se kampanja ne nastavi.

Ipak, učesnici skupova će morati da potpišu dokument da neće ići na sud ukoliko se zaraze na mitingu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Tramp odustao od skupa na dan ukidanja ropstva

Izvor: Radio 021, 13.Jun.2020

Predsednik SAD Donald Tramp objavio je odlaganje predizbornog skupa u Tulsi, u Oklahomi, planiranog za 19. jun, dan sećanja na ukidanje ropstva...Najava tog skupa na taj simboličan datum, u gradu koji je bio poprište nekih od najgorih rasnih nereda u američkoj istoriji, odjeknula je veoma loše...Tramp...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.