Izvor: RTS, 17.Avg.2020, 17:27

Tramp ima poruku za Lukašenka

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp ocenio je da je situacija u Belorusiji strašna.
Donald Tramp kaže da Vašington pažljivo prati dešavanja u toj zemlji, prenosi Rojters.

To je prvi komentar predsednika SAD o situaciji u Belorusiji.
U Belorusiji su 9. avgusta održani predsednički izbori na kojima je, prema zvaničnim podacima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sadašnji predsednik Aleksandar Lukašenko odneo ubedljivu pobedu.
Od tada u Belorusiji traju protesti, sa zahtevom da Lukašenko podnese ostavku, jer opozicija smatra da je na predsedničkim izborima došlo do krađe glasova.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"SITUACIJA JE STRAŠNA" Tramp se prvi put oglasio o dešavanjima u Belorusiji

Izvor: Blic, 17.Avg.2020

Predsednik Sjedinjenih Američkih država Donald Tramp ocenio je danas da je situacija u Belorusiji strašna i istakao da Vašington pažljivo prati dešavanja u toj zemlji, prenosi Rojters.

Nastavak na Blic...

TRPAJU SE GDE IM NIJE MESTO: London se priključuje evropskim sankcijama Belorusiji, iako je u periodu postbregzita

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2020

Od izbora u Belorusiji traju protesti sa zahtevom da Lukašenko podnese ostavku, jer opozicija smatra da je na predsedničkim izborima došlo do krađe glasova...Velika Britanija prihvata sankcije EU Belorusiji kao svoje, iako evropski propisi više nisu na snazi u postbregzit tranzicionom periodu,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Tramp najavio da će razgovarati sa Rusijom o Belorusiji, Lukašenko poslao vojsku na granice

Izvor: VOA, 18.Avg.2020, 17:13

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je u utorak da će "u odgovarajućem trenutku" razgovarati sa Rusijom u svetlu protesta protiv predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka, za koje je američki lider ocenio da su uglavnom mirni, prenosi agencija Rojters.  Tramp je na jednom događaju u Beloj kući...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.