Tramp i Erdogan o koordinaciji u Siriji

Izvor: RTS, 24.Dec.2018, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp i Erdogan o koordinaciji u Siriji

Predsednici SAD i Turske, Donald Tramp i Redžep Tajip Erdogan, dogovorili su se da uspostave vojnu i diplomatsku koordinaciju kako bi sprečili da se u Siriji stvori "vakuum vlasti", nakon što su SAD objavile da se povlače iz te zemlje.
Kako je saopšteno iz kancelarije turskog predsednika, oni su to potvrdili u telefonskom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razgovoru, prenosi Rojters.

Tom prilikom Erdogan je izrazio zadovoljstvo potezima koje je Vašington preduzeo u borbi protiv terorizma u Siriji i naveo da je Turska spremna da pružži bilo koju vrstu podrške.
Posle razgovora, Tramp je objavio na Tviteru da je imao "dugačak i produktivan" razgovor sa Erdoganom tokom kojeg su razgovarali o koordinaciji delovanja turskih i američkih trupa u Siriji.
Agencija AP podseća da je to drugi telefonski razgovor dvojice lidera u poslednjih 10 dana.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.