Tramp: Voljan sam da razgovaram sa Kim Džong-unom

Izvor: Blic, 17.Maj.2016, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Voljan sam da razgovaram sa Kim Džong-unom

Republikanski predsednički kandidat Donald Trump kaže da je voljan da razgovara sa severnokorejskim vođom Kim Džong-unom kako bi pokušao da zaustavi nuklearni program Pjongjanga.

Tramp je to izjavio u intervjuu Rojtersu, u kojem nije hteo da otkrije detalje planova vezanih za Severnu Koreju, ali ova agencija navodi da bi sastanak sa Kimom obeležio ogroman zaokret u politici SAD prema ovoj izolovanoj naciji.

- Pričao bih sa njim, ne bih imao nikakav problem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da sa njim pričam, rekao je Tramp o Kimu.

On je dodao da bi "u isto vreme, dosta pritisnuo Kinu" zato što po Trampovom mišljenju, SAD ekonomski imaju "ogromnu moć nad Kinom".

U intervjuu koji je vođen njegovoj kancelariji u "Tramp taueru" na njujorškom Menhetnu Tramp je takođe kazao da ne odobrava akcije ruskog predsednika Vladimira Putina u istočnoj Ukrajini i zatražio ponovne pregovore o pariskom dogovoru o klimi.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp želi da upozna Kim Džong Una

Izvor: Blic, 18.Maj.2016, 07:55

Republikanski predsednički kandidat Donald Trump kaže da je voljan da razgovara sa severnokorejskim vođom Kim Džong Unom kako bi pokušao da zaustavi nuklearni program Pjongjanga...Tramp je to izjavio u intervjuu Rojtersu, u kojem nije hteo da otkrije detalje planova vezanih za Severnu Koreju, ali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.