Trajekt sa 850 putnika blokiran ledom u Baltičkom moru

Izvor: S media, 29.Jan.2010, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trajekt sa 850 putnika blokiran ledom u Baltičkom moru

Trajekt "Nordlandija" sa 850 putnika, koji je iz Finske krenuo za Estoniju 850 putnika, blokiran je ledom u Baltičkom moru, saopštile su pomorske vlasti.

Rojters je izvestio da je u Baltičkom moru trenutno okovano ledom izmedju 15 i 20 brodova koji čekaju pomoć ledolomca, ali "Nordlandija" je jedini putnički trajekt.

Esa Hurskajnen, nadzornik Centra za pomorski saobraćaj u Finskom zalivu, izjavila je da se brod zaglavio u ledu pošto je napustio Helsinki. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

"Ledolomac je upoznat sa situacijom, ali je zauzet oslobadjanjem drugih brodova i ne možemo da procenimo koliko će trajekt morati da čeka", rekla je ona, naglasivši da brod nije u opasnosti.

Predstavnik obalske straže kazao je da je trajekt kompanije "Ekero lajn" blokiran 15 kilometara južno od Helsinkija.

Predstavnica za štampu "Ekero lajna" Ida Tojka-Everi saopštila je da na brodu nema panike i da su putnici staloženi.

"Pre nekoliko minuta smo razgovarali s posadom i oni su nam rekli da su upravo poslužili ručak", rekla je ona.

Nordijski region je pogodjen neuobičajeno hladnim vremenom, s temperaturama koje se spuštaju ispod minus 20 stepeni Celzijusa.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.