Todoriću određena kaucija od milion evra

Izvor: N1 televizija, 15.Nov.2018, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todoriću određena kaucija od milion evra

Vanraspravno veće Županijskog suda u Zagrebu delimično je prihvatilo žalbu bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića o određivanju istražnog zatvora u slučaju Agrokor i odredilo kauciju u visini od 7,5 miliona kuna (oko milion evra) za izlazak iz zatvora.

"Preinačena je odluka istražnog sudije. Veće smatra da se kaucijom može ispuniti ista svrha. Sedam i po miliona kuna gotovog novca koje bi Ivica Todorić trebalo da položi na račun da bi izbegao istražni zatvor", >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rekao je portparol Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić.

Osim uplate kaucije u gotovini, sudsko veće je odredilo i meru zabrane napuštanja Zagreba, kao i predaju pasoša.

Pojasnio je da su uz iznos od 7,5 miliona kuna, koje bi Todorić u gotovini trebalo da uplati na račun suda kako bi izbegao dalji istražni zatvor, određene i mere opreza, a to su zabrana napuštanja Zagreba i polaganje pasoša.

Istražni sudija Županijskom suda u Zagrebu odredio je prošle sedmice pritvor osnivaču Agrokora Ivici Todoriću zbog opasnosti od bekstva.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12 Agrokorovih menadžera, kao i revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova koje je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko firme Nexus ulaganja dao Agrokoru.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Todoriću određena kaucija od 7,5 miliona kuna

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Nov.2018

ZAGREB - Županijski sud u Zagrebu preinačio je odluku u vezi s pritvorom Ivici Todoriću. Uz kauciju od 7,5 miliona kuna (milion evra) on bi mogao izaći iz istražnog zatvora, piše Večernji list.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.