Tinejdžeri pisali grafite po berlinskim umetninama

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Okt.2020, 22:44

Tinejdžeri pisali grafite po berlinskim umetninama

Berlinska policija je danas saopštila da je nekoliko tinejdžera crtalo grafite na umetničkom delu ispred muzeja Altes, a privedeno je dvoje osumnjičenih.

Policija je navela da to nije povezano s prethodnim oštećenjem više desetina umetnina u muzejskom kompleksu u centru grada.

Kompleks Ostrvo muzeja u centru Berlina je na listi svetske baštine UNESKO i predstavlja jednu od glavnih turističkih atrakcija.

"Više ne može da se poriče: kultura je napadnuta", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rekao je predsednik organizacije zadužene za Ostrvo muzeja Herman Parcinger.

Prethodni vandalizam se desio 3. oktobra, ali na nadzornim snimcima se ne vidi da neko poliva umetnine.

Eksperti navode da je motiv napada misterija jer oštećena umetnička dela nisu tematski povezana, čega je bilo i u sličnim ranijim napadima vandala.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.