Izvor: RTS, 01.Avg.2020, 07:06

"TikTok" između Trampa i "Majkrosofta"

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da razmatra nekoliko alternativa za aplikaciju "TikTok" kineske firme "Bajt dens", uključujući i mogućnost zabrane. Sa druge strane tehnološki gigant "Majkrosoft" saopštava da je u pregovorima oko kupovine kompanije u čijem je vlasništvu aplikacija.
Donald Tramp je rekao da u vezi sa "TikTokom" posmatra nekoliko opcija, uključujući mogućnost zabrane.

"Gledamo u TikTok. Možda ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zabraniti TikTok. Možda uradimo neke druge stvari ", rekao je Trump novinarima dok je odlazio na Floridu.
Navodi da postoji nekoliko opcija.
"Ali mnogo stvari se dešava. Dakle, videćemo šta se dešava ", rekao je Tramp.
Ljudi koji su upoznati sa situacijom rekli su da se SAD pripremaju za određene mere protiv "TikToka" usred zabrinutosti zbog sigurnosti ličnih podataka prikupljenih od strane popularne aplikacije za deljenje video-sadržaja.
Sa druge strane, prema pisanju Njujork tajmsa, kompanija "Majkrosoft" je u navodnim pregovorima oko kupovine "TikToka".
Prema pisanju tog lista, nije jasno dokle su stigli pregovori "Majkrosofta" i "Bajt densa", ali promena vlasništva je ključna za "TikTok", budući da je SAD jedno od glavnih tržišta na kome funkcioniše aplikacija.
"Bajt dens" je razmatrao i druge scenarije za prodaju vlasništva američkim investitorima. Vrednost aplikacije procenjena je na 100 milijardi dolara. 
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp sprema AKCIJU PROTIV TIKTOKA: "Možda ga KUPIMO, videćemo šta će biti"

Izvor: Blic, 01.Avg.2020

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da razmatra mnoge alternative kada je reč o video-aplikaciji kineske firme Bajt Dens, uključujući i mogućnost zabrane.

Nastavak na Blic...

Trump: Zabranit ću TikTok u SAD-u

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Avg.2020

Američki predsjednik Donald Trump objavio je da zabranjuje kinesku aplikaciju za dijeljenje videozapisa TikTok u SAD-u. Novinarima je rekao kako bi mogao izvršiti izvršnu naredbu već u subotu, 1. kolovoza. Američki sigurnosni dužnosnici izrazili su zabrinutost da se aplikacija, čiji je vlasnik...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Donald Trump hteo da zabrani TikTok, ali nije mu pošlo za rukom

Izvor: Tracara.com, 01.Avg.2020

Aplikacija TikTok definitivno je danas među najpopularnijima među najmlađim korisnicima mobilnih telefona. Ipak, uz veliku popularnost dolazi i velika odgovornost, a javnost je od samog početka zabrinuta zbog ugrožene privatnosti korisnika, kao i netransparentnog poslovanja kompanije, koja dolazi...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.